Don’t forget Gaza

Don't forget Gaza

Op donderdag 14 mei wordt er in WATT, Rotterdam, een hiphop benefietconcert voor Gaza georganiseerd, getiteld: Don’t Forget Gaza.

 

Don’t forget Gaza wordt georganiseerd door rapper Manu en zijn goede vriend Zakarija Messari. Er zullen 18 hiphop acts een showcase geven en daarnaast 3 respectabele gasten spreken over hun visie op de toekomst en hoe wij Gaza kunnen helpen. Ik zal hier een spoken word performance geven.

 

Het doel is om zoveel mogelijk aandacht te schenken aan de humanitaire ramp in Gaza. Dagelijks worden de mensen in Gaza geconfronteerd met geweld en onderdrukking. Maar dit komt niet of nauwelijks in de media. Daarom juist nu dit initiatief: Don’t Forget Gaza, zodat degenen die gehoord worden aandacht kunnen vragen voor degenen zonder stem.

 

De volledige deuromzet zal dan ook worden gedoneerd aan The Free Gaza Movement. Een internationale hulporganisatie die als doel heeft de blokkade van Gaza te breken. Eind mei zullen zij een grote campagne beginnen waarmee zij met een hele floot aan medisch goederen, doktoren en vredesactivisten van Cyprus naar Gaza varen, over Internationale wateren, om de blokkade, letterlijk en figuurlijk te omzeilen. Zij hebben dit al 7 maal succesvol gedaan en gaan voor de achtste keer.  

 

Voor meer informatie over de optredende artiesten en het initiatief zie:  www.dontforgetgaza.nl