Buena Vista Manifesta

PCN logo1

Op donderdag 9 juli 2009 van 19.00 uur tot 19.29 uur zal Poetry Circle NOWHERE, de eerste performance poetry groep van Nederland, de 9 principes tellende Buena Vista Manifesta tot leven brengen.

 

Buena Vista Manifesta is de kunstinstallatie gemaakt door Glenda Martinus en haar twee zoons Quinsy (non employees) en Jörgen (U.N.O.M.) Gario voor de groep expositie Zuidoost Sirenen. De naam van de installatie, Buena Vista Manifesta refeert naar het perspectief waarmee Glenda Martinus te werk is gegaan. Het is een manier van kijken waarmee de lelijke dingen in het leven niet geschuwd worden, maar tegelijkertijd ook niet opgehemeld worden. Het werk gaat om het vervaardigen van een frisse blik op de wereld en trots zijn op wat je de wereld te bieden hebt als persoon. Voor meer over het kunstwerk zie de speciale uitgave van XYZ rondom het kunstwerk.

De Poetry Circle NOWHERE is gevraagd om de performance te geven omdat juist zij bij uitstek een interculturele blik op het manifest en de doelstellingen van het manifest kunnen werpen. Een blik dat in een stadsdeels als Amsterdam Zuidoost niet misstaat door de mengelingen van culturen die daar zo normaal is als de zonsopkomst.

 

Concept: Quinsy Gario
Vormgeving: Glenda Martinus, Jörgen Gario & Quinsy Gario
Spoken word optreden: Poetry Circle NOWHERE = UNOM, Kofi, Azahlee, Najiba, Krentenkoning, Springils, J. Douba, Esperanza & T. Martinus als performers en Babs Gons & Lies Aris als coaches.

 

Datum: 9 juli
Tijd: 19:00 uur
Locatie: Stadsdeelkantoor Amsterdam Zuidoost
Anton de Komplein 150, 1102 CW Amsterdam Zuidoost

 

Voor meer info over de Poetry Circle NOWHERE zie http://www.poetrycirclenowhere.nl
Voor meer info over Glenda Martinus stuur een mailtje naar martinus.glenda@gmail.com
Voor meer info over Non Employees zie http://www.nonemployees.com