Slamnight – Nacht van de Poëzie

Tijdens de Nacht van de Poëzie barst in de Stadschouwburg (Blauwe Zaal) om 20:00 uur De Slamnight los. Hier zullen 24 slampoets met hun gedichten, gebaren, voordracht en brille strijden om de gunst van het publiek. De dichter die het hardste applaus krijgt, wint €100,00 en racet door naar de Nacht van de Poëzie om daar op te treden.

Een poetry slam is een snoeiharde strijd waarbij dichters elkaar met gedichten om de oren slaan. In vier rondes nemen telkens zes dichters het tegen elkaar op. De toeschouwers kiezen vervolgens hun favorieten. Dit mondt uit in een eindstrijd tussen de vier beste dichters van de avond die elkaar in een battle het vuur aan de schenen leggen. DJ Daniël Zuur mixt de Slamnight aan elkaar.

Onder de deelnemers aan de Slamnight bevinden zich maar liefst vier Kampioenen Poetry Slam: Najiba Abdellaoui, Sven Ariaans, Bernhard Christiansen en Ellen Deckwitz. De Slamnight Poetry Slam begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

De Slamnight is een productie van Stichting het Poëziecircus, de Utrechtse organisatie die sinds 2006 het NK Poetry Slam organiseert. Meer informatie is te vinden op www.poeziecircus.nl.