Bio

Najiba Abdellaoui (1981) is een, in Nederland geboren en deels in Marokko getogen, schrijfster/ performance poet en jonge professional. Met de schoonheid van imperfectie  als voornaamste inspiratiebronnen schrijft ze gedichten, spoken word teksten, columns en korte verhalen.

Na het winnen van de El Hizjra literatuurprijs en de Kunstbende prijs in 2000 kreeg ze de kans om haar poëtische werk op verschillende Nederlandse podia voor te dragen. Inmiddels heeft ze op podia in Londen, Antwerpen, Madrid, Berlijn, Parijs en New York gestaan.

In 2008 verscheen haar eerste kinderboek ‘Nasim en Natalie’, dat ze samen met auteur Pieter Feller schreef. In dat jaar won ze bovendien als eerste vrouw het Nederlands Kampioenschap Poetry slam. Ook speelde ze als lid van het performance poetry gezelschap Poetry Circle Nowhere, een rol in verschillende poëtische theaterstukken. In 2010 werd ze verkozen tot Stadsdichter van Woerden. Deze eervolle functie heeft ze tot 2013 bekleed. Tegenwoordig geeft ze regelmatig Performance & Poetry workshops aan jongeren.

Najiba heeft International Business gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en is werkzaam als Communicatie Adviseur.